Loading...

Groene stroom Westervelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Westervelde vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Westervelde of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Westervelde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westervelde vergelijken (november 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Westervelde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, water, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Luttelgeest vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Westervelde

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-westervelde

Een energieneutrale woning in Westervelde rond november 2022

Aan de hand van deze pagina vind je bruikbare details over groene stroom Westervelde. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westervelde wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Denk aan “led-lampen gebruiken” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (AWB, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Westervelde is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €2300 en €6500. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Gellicum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral organisaties als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in Westervelde operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jouw lopende contract ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Westervelde een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele contracten vind je onderstaand de meest populaire contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je rap welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Westervelde vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.