Loading...

Groene stroom Gelderswoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Gelderswoude vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Gelderswoude en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Gelderswoude

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Gelderswoude vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend detecteer je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Gelderswoude vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, wind, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Urk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Gelderswoude

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zoeterwoude.

groene-stroom-gelderswoude

Een energieneutrale woning in Gelderswoude rond mei 2024

Aan de hand van deze pagina lees je alle info over groene stroom Gelderswoude. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gelderswoude wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de gevels isoleren. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je aanbieder. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gelderswoude kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €2300 – €6300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Ooij afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties als Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Gelderswoude actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige abonnement opzeggen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Gelderswoude flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen op basis daarvan switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vind je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je vlug welke van deze contracten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Gelderswoude vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.