Loading...

Groene stroom Urk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Urk vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Urk of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Urk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Urk vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Urk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Flevoland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, bodem, bio, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Kimswerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Urk

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Urk.

groene-stroom-urk

Een energieneutrale woning in Urk rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle details over groene stroom Urk. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Urk is een wens van vele. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij een aanbieder. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of Atag) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Urk kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De investering varieert tussen de €2400 tot +/- €7400. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Drijber afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Urk aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je lopende contract opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Urk fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Urk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.