Loading...

Groene stroom Kimswerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Kimswerd vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kimswerd en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kimswerd

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kimswerd vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Kimswerd vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Allure Energie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, aarde, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Zwartsluis vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Kimswerd

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-kimswerd

Een energieneutrale woning in Kimswerd rond juni 2022

Op deze pagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Kimswerd. Alleen, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kimswerd wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en tochtstrips gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Evenwel, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, AWB, Atag, Nefit of Intergas) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kimswerd vergt een hele investering. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €3200 tot €6100. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Smallebrugge afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen zoals Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Kimswerd beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Kimswerd aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vind je direct welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Kimswerd vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.