Loading...

Groene stroom Zwartsluis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, wind, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Zwartsluis vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zwartsluis of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zwartsluis

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwartsluis vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Zwartsluis vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, water, aarde, wind, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwartsluis

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zwartewaterland.

groene-stroom-zwartsluis

Een energieneutrale woning in Zwartsluis rond juni 2024

Middels onze website check je praktische toelichting op groene stroom Zwartsluis. Alleen, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwartsluis is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zwartsluis is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen €2700 – €6000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hengelo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke partijen als Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij vlug welke groene stroom aanbieders in Zwartsluis operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je huidige levering ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zwartsluis een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen tref je hierna enkele energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Zwartsluis vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.