Loading...

Groene stroom Nieuwerbrug aan den Rijn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Nieuwerbrug aan den Rijn of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nieuwerbrug aan den Rijn

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energiedirect.nl prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als windenergie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardgas, kolen (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie De Cocksdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwerbrug aan den Rijn

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

groene-stroom-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Een energieneutrale woning in Nieuwerbrug aan den Rijn rond mei 2024

Via deze website bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Nieuwerbrug aan den Rijn. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwerbrug aan den Rijn wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Intergas) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je woning en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nieuwerbrug aan den Rijn is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De kostprijs schommelt tussen €3200 tot €7900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Westervelde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check jij rap welke groene stroom aanbieders in Nieuwerbrug aan den Rijn voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het huidige pakket opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nieuwerbrug aan den Rijn flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten vind je onderstaand enkele pakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je à la minute welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.