Loading...

Groene stroom Westerland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Westerland vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Westerland of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Westerland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westerland vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Westerland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Lutjebroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Westerland

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-westerland

Een energieneutrale woning in Westerland rond november 2023

Met deze webpagina vind je praktische info over groene stroom Westerland. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westerland wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jouw aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Westerland is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €3000 tot €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gelderswoude afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Westerland operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jouw lopende abonnement ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Westerland fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die daarom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je eenvoudig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Westerland vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.