Loading...

Groene stroom Lutjebroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Lutjebroek vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Lutjebroek of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Lutjebroek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lutjebroek vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Lutjebroek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Oxxio gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Bennekom vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Lutjebroek

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Stede Broec.

groene-stroom-lutjebroek

Een energieneutrale woning in Lutjebroek rond september 2022

D.m.v. deze website vergelijk je nuttige informatie over groene stroom Lutjebroek. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lutjebroek is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van je appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lutjebroek vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2700 – €6400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Urk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in Lutjebroek operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je lopende verbintenis opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Lutjebroek een stuk lager dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten bekijk je hierna toonaangevende abonnementen. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check detecteer je binnen no-time welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Lutjebroek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.