Loading...

Groene stroom Bennekom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bennekom vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Bennekom en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Bennekom

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bennekom vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Bennekom vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, bodem, wind, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oude Pekela vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Bennekom

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-bennekom

Een energieneutrale woning in Bennekom rond mei 2024

D.m.v. onze website detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom Bennekom. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bennekom is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” hr-ketel (Atag, Nefit, Remeha, AWB of Vaillant) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bennekom is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs schommelt tussen €2500 tot €6100. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kimswerd afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven zoals Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Bennekom beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jouw lopende contract annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Bennekom aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je nu welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bennekom vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.