Loading...

Groene stroom Sluiskil Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer dan grijze energie dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Sluiskil vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sluiskil of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sluiskil

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sluiskil vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Sluiskil vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per postcode in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, bio, zon, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Hempens vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Sluiskil

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-sluiskil

Een energieneutrale woning in Sluiskil rond december 2022

Middels deze website bekijk je handige toelichting op groene stroom Sluiskil. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sluiskil is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en geen open haard gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Remeha, AWB of Intergas) verbannen. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sluiskil kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs varieert tussen €2400 – €6600. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Broekland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Sluiskil voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie huidige pakket stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sluiskil aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vind je bijgaand enkele stroomcontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker bekijk je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sluiskil vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.