Loading...

Groene stroom Broekland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Broekland vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Broekland of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Broekland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Broekland vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Broekland vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, wind, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Rhee vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Broekland

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Raalte.

groene-stroom-broekland

Een energieneutrale woning in Broekland rond november 2022

Door middel van deze webpagina bekijk je handige informatie over groene stroom Broekland. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Broekland is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “wassen op 30 graden” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Atag of Remeha) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Broekland is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3700 – €6200. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Lengel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Broekland aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jullie huidige verbintenis beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Broekland sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je hierna vaak bestelde contracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je binnen no-time welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Broekland vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.