Loading...

Groene stroom Lengel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Lengel vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Lengel en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Lengel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lengel vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Lengel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Axel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lengel

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-lengel

Een energieneutrale woning in Lengel rond december 2022

Door middel van onze website check je handige info over groene stroom Lengel. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lengel is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Lengel kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €4200 t/m €7100. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Tersoal afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen als Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Lengel voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Lengel een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten tref je bijgaand enkele energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Lengel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.