Loading...

Groene stroom Bemmel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Bemmel vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Bemmel of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bemmel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bemmel vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Bemmel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ouddorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bemmel

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Lingewaard.

groene-stroom-bemmel

Een energieneutrale woning in Bemmel rond september 2022

D.m.v. onze website detecteer je bruikbare details over groene stroom Bemmel. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bemmel is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bemmel is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De prijs ligt tussen de €3800 en €6300. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Kesteren afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij rap welke groene stroom aanbieders in Bemmel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige verbintenis ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bemmel sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten ontdek je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker bekijk je nu welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Bemmel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.