Loading...

Groene stroom Ouddorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Ouddorp vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Ouddorp en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ouddorp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ouddorp vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Ouddorp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: UnitedConsumers overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Einighausen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Ouddorp

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-ouddorp

Een energieneutrale woning in Ouddorp rond oktober 2023

Met behulp van deze webpagina bekijk je nuttige info over groene stroom Ouddorp. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ouddorp wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en de gevels isoleren. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ouddorp is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. Het tarief ligt tussen de €3600 tot €6800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zwartebroek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ouddorp beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige levering opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Ouddorp flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check bekijk je vlug welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ouddorp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en stroom.