Loading...

Groene stroom Einighausen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner dan grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Einighausen vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Einighausen en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Einighausen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Einighausen vergelijken (mei 2024)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de beste groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Einighausen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, bodem, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Stramproy vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Einighausen

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-einighausen

Een energieneutrale woning in Einighausen rond mei 2024

Op deze webpagina vergelijk je praktische info over groene stroom Einighausen. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Einighausen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en niet een te grote pan gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Einighausen is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. Het tarief varieert tussen de €4000 en €7700. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuwehorne afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist partijen als Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Einighausen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis ontbinden en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Einighausen flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vind je bijgaand toonaangevende stroompakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je direct welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Einighausen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.