Loading...

Groene stroom s-Heer Abtskerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in s-Heer Abtskerke vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in s-Heer Abtskerke of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in s-Heer Abtskerke

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Heer Abtskerke vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vergelijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in s-Heer Abtskerke vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, aarde, zon, wind, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Gronsveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie s-Heer Abtskerke

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-s-heer-abtskerke

Een energieneutrale woning in s-Heer Abtskerke rond juni 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare info over groene stroom s-Heer Abtskerke. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Heer Abtskerke wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Maar, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” cv-ketel (van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in s-Heer Abtskerke vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €3800 tot +/- €6900. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bemmel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in s-Heer Abtskerke operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie actuele levering ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie s-Heer Abtskerke een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel families die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je hieronder enkele stroomcontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen s-Heer Abtskerke vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.