Loading...

Groene stroom Gronsveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Gronsveld vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Gronsveld en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gronsveld

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gronsveld vergelijken (september 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Gronsveld vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, wind, bio, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Vlierden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Gronsveld

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-gronsveld

Een energieneutrale woning in Gronsveld rond september 2022

Middels deze website bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Gronsveld. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gronsveld wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en het dak isoleren. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jouw maatschappij. Intussen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gronsveld is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €3200 – €6500. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ouddorp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Gronsveld actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: het huidige levering beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Gronsveld aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel families die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker check je ogenblikkelijk welke leveranciers “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Gronsveld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.