Loading...

Groene stroom Vlierden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je snel alle groene energieleveranciers in Vlierden vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Vlierden en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Vlierden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlierden vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Vlierden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie-aanbieder MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, water, aarde, bodem, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Laag-Soeren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Vlierden

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Deurne.

groene-stroom-vlierden

Een energieneutrale woning in Vlierden rond december 2022

Op basis van deze website vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Vlierden. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vlierden wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Intergas, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vlierden is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €6200. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Einighausen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Vlierden actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie bestaande contract stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Je aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Vlierden een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer mensen die daardoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen tref je hierna toonaangevende energiepakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je rap welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Vlierden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.