Loading...

Groene stroom Eibergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Eibergen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Eibergen of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Eibergen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Eibergen vergelijken (september 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Snel groene stroom in Eibergen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Stolwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Eibergen

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-eibergen

Een energieneutrale woning in Eibergen rond september 2023

Aan de hand van onze website detecteer je bruikbare info over groene stroom Eibergen. Alleen, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eibergen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en korter douchen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Evengoed, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van AWB, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eibergen kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op kosten van energie. Het tarief ligt in de range tussen de €3900 en €6800. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nieuwebrug afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Eibergen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: het actuele abonnement beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Eibergen aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je rap welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Eibergen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.