Loading...

Groene stroom Stolwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Stolwijk vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Stolwijk en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Stolwijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Stolwijk vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Stolwijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, zon, aarde, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Honselersdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Stolwijk

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Vlist.

groene-stroom-stolwijk

Een energieneutrale woning in Stolwijk rond december 2023

Op deze website ontdek je praktische info over groene stroom Stolwijk. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Stolwijk wordt steeds populairder. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere de verwarming omlaag doen” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Desondanks, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Stolwijk kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €2800 t/m €6500. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Dalmsholte afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Stolwijk beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis annulerenen daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Stolwijk flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vind je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je rap welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Stolwijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.