Loading...

Groene stroom Groenlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Groenlo vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Groenlo en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Groenlo

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Groenlo vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Groenlo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, bodem, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Vlaardingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Groenlo

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Oost Gelre.

groene-stroom-groenlo

Een energieneutrale woning in Groenlo rond december 2022

D.m.v. deze webpagina lees je bruikbare info over groene stroom Groenlo. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Groenlo wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Nefit, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Groenlo kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €2700 – €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oud Gastel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist organisaties als Pure Energie, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode check je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Groenlo operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: het huidige verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Groenlo aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten vind je hierna vaak bestelde energiepakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check ontdek je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Groenlo vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.