Loading...

Groene stroom Vlaardingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Vlaardingen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Vlaardingen en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Vlaardingen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlaardingen vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Vlaardingen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie-aanbieder Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, bio, water, zon, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kuitaart vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vlaardingen

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Vlaardingen.

groene-stroom-vlaardingen

Een energieneutrale woning in Vlaardingen rond mei 2024

Met deze pagina ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Vlaardingen. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vlaardingen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “let op het energielabel” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Remeha) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vlaardingen is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €4300 en €7700. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Egmond aan den Hoef afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref je rap welke groene stroom aanbieders in Vlaardingen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie bestaande abonnement stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Vlaardingen flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten ontdek je hierna toonaangevende pakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker detecteer je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vlaardingen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.