Loading...

Groene stroom Kuitaart Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Kuitaart vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Kuitaart of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kuitaart

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kuitaart vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Kuitaart vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie welkomstkorting juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, zon, bio, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Almere vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Kuitaart

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-kuitaart

Een energieneutrale woning in Kuitaart rond juli 2024

Met behulp van deze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Kuitaart. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kuitaart wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en zet de koelkast precies waterpas. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij een aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kuitaart vergt een hele investering. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €3700 – €6700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Stiens afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Kuitaart voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: het actuele levering beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Kuitaart fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die overstappen naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je nu welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Kuitaart vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.