Loading...

Groene stroom Almere Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Almere vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Almere en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Almere

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Almere vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Almere vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Flevoland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Noordwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Almere

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Almere.

groene-stroom-almere

Een energieneutrale woning in Almere rond juli 2024

Via deze website vergelijk je praktische info over groene stroom Almere. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Almere is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en de kachel `s nachts uit zetten. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Almere vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Daarbij verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3800 t/m €7500. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Holwierde afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven als Greenchoice, Engie, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Almere actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jouw lopende levering ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Almere flink lager dan de introductieprijs. Er zijn veel huizeneigenaren die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten tref je onderstaand veel gekozen contracten. Update: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vergelijk je nu welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Almere vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.