Loading...

Groene stroom Noordwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie check kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Noordwijk vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Noordwijk en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Noordwijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordwijk vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je alle groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Noordwijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Qwint tarieven mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, aarde, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Den Horn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Noordwijk

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordwijk.

groene-stroom-noordwijk

Een energieneutrale woning in Noordwijk rond mei 2024

Op onze website ontdek je alle details over groene stroom Noordwijk. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordwijk zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Noordwijk kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €3500 – €7900. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Corle afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Noordwijk aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jullie huidige abonnement opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Noordwijk flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je à la minute welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Noordwijk vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.