Loading...

Groene stroom Corle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in april 2021. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Corle vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Corle of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Nuon, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Corle

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Corle vergelijken (april 2021)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Corle vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnement bij Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Meerstad vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Corle

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-corle

Een energieneutrale woning in Corle rond april 2021

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare uitleg over groene stroom Corle. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Corle wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Corle is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €3400 – €6700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Groet afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Corle operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Corle aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel gezinnen op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele contracten vergelijk je onderstaand veel gekozen contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je snel welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Corle vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.