Loading...

Groene stroom Meerstad Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2021. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Meerstad vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Meerstad en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Meerstad

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Meerstad vergelijken (september 2021)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Meerstad vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: De Vastelastenbond groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2021. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Boekel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Meerstad

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-meerstad

Een energieneutrale woning in Meerstad rond september 2021

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige info over groene stroom Meerstad. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meerstad wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Daartegenover, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Atag, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Meerstad vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3600 tot +/- €6700. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vledderveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Meerstad actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jouw lopende contract stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Meerstad fors lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele contracten ontdek je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check bekijk je moeiteloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Meerstad vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.