Loading...

Groene stroom Vledderveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Vledderveen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Vledderveen en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Vledderveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vledderveen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Vledderveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie-aanbieder HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, zon, bodem, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Kwintsheul vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vledderveen

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-vledderveen

Een energieneutrale woning in Vledderveen rond december 2022

Middels deze webpagina vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Vledderveen. De vraag is, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vledderveen wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Atag) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vledderveen is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De investering ligt in de range tussen de €3600 – €7700. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eibergen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke maatschappijen zoals Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Vledderveen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: het actuele pakket annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Vledderveen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vind je hieronder enkele stroom abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check bekijk je direct welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vledderveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.