Loading...

Groene stroom Den Horn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Den Horn vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Den Horn of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Den Horn

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Horn vergelijken (juli 2021)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Den Horn vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Lees nu verder over groene energie Sebaldeburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Den Horn

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-den-horn

Een energieneutrale woning in Den Horn rond juli 2021

Op basis van deze website vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Den Horn. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Horn wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Den Horn is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2600 – €7500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Meerstad afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke leveranciers als Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Den Horn operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je lopende abonnement opzeggen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Den Horn een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel families die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je eenvoudig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Den Horn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en stroom.