Loading...

Groene stroom Sebaldeburen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2021. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kan je rap alle groene energieleveranciers in Sebaldeburen vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sebaldeburen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sebaldeburen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sebaldeburen vergelijken (september 2021)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vind je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Sebaldeburen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, bodem, water, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2021. Lees nu verder over groene energie Havelterberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Sebaldeburen

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Grootegast.

groene-stroom-sebaldeburen

Een energieneutrale woning in Sebaldeburen rond september 2021

Met deze website vind je alle details over groene stroom Sebaldeburen. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sebaldeburen wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, AWB of Intergas) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sebaldeburen is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €2600 t/m €7700. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Boekel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken check jij vlug welke groene stroom aanbieders in Sebaldeburen operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je huidige pakket opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Sebaldeburen fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vergelijk je zonder problemen welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Sebaldeburen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.