Loading...

Groene stroom Havelterberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Havelterberg vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Havelterberg en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Havelterberg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Havelterberg vergelijken (oktober 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Havelterberg vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Anode Energie contract oktober 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, bodem, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Warfhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Havelterberg

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-havelterberg

Een energieneutrale woning in Havelterberg rond oktober 2023

Op basis van deze website detecteer je handige details over groene stroom Havelterberg. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Havelterberg wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “korter douchen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) haalt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Havelterberg kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €3600 t/m €7500. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Pieterzijl afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties als Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Havelterberg aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jouw lopende contract annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Havelterberg een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel mensen die overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check check je zonder problemen welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Havelterberg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.