Loading...

Groene stroom Pieterzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Pieterzijl vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Pieterzijl of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Pieterzijl

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Pieterzijl vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Pieterzijl vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per regio in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Fenor voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Feinsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Pieterzijl

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-pieterzijl

Een energieneutrale woning in Pieterzijl rond oktober 2023

D.m.v. deze pagina vind je bruikbare details over groene stroom Pieterzijl. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Pieterzijl zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij een maatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Atag, Remeha of Nefit) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Pieterzijl is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €3700 tot +/- €7800. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Alphen aan den Rijn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke partijen zoals Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Pieterzijl actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Pieterzijl aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse contracten tref je hieronder veel gekozen energiepakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vergelijk je spoedig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Pieterzijl vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.