Loading...

Groene stroom Alphen aan den Rijn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Alphen aan den Rijn vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Alphen aan den Rijn of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Alphen aan den Rijn

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Alphen aan den Rijn vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Alphen aan den Rijn vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: elektriciteit van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, water, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Nootdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Alphen aan den Rijn

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-alphen-aan-den-rijn

Een energieneutrale woning in Alphen aan den Rijn rond december 2023

D.m.v. deze webpagina check je praktische uitleg over groene stroom Alphen aan den Rijn. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Alphen aan den Rijn is een wens van vele. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Alphen aan den Rijn vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €4200 tot €7600. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Honselersdijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Alphen aan den Rijn operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Alphen aan den Rijn fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten ontdek je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je vandaag nog welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Alphen aan den Rijn vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.