Loading...

Groene stroom Holwierde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Holwierde vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Holwierde en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Holwierde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Holwierde vergelijken (februari 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je de beste groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Holwierde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep 1 jaar contract februari 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bio, bodem, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Lees nu verder over groene energie Corle vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Holwierde

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-holwierde

Een energieneutrale woning in Holwierde rond februari 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Holwierde. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Holwierde wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Niettemin, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Nefit) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Holwierde kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €2700 – €7400. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Den Haag afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Holwierde aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Je toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Holwierde fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten vind je hieronder de meest populaire energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker bekijk je eenvoudig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Holwierde vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.