Loading...

Groene stroom Den Haag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant schoner dan grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Den Haag vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Den Haag en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Den Haag

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Haag vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Den Haag vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, bodem, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Groet vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Den Haag

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Den Haag.

groene-stroom-den-haag

Een energieneutrale woning in Den Haag rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Den Haag. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Haag wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Echter, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Den Haag vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De investering schommelt tussen €2800 en €6400. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Belt-Schutsloot afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Den Haag operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je bestaande levering opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Den Haag sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker check je meteen welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Den Haag vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.