Loading...

Groene stroom Wintelre Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Wintelre vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wintelre en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wintelre

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wintelre vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Wintelre vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnement bij Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Meerkerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wintelre

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Eersel.

groene-stroom-wintelre

Een energieneutrale woning in Wintelre rond september 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl check je praktische informatie over groene stroom Wintelre. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wintelre wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wintelre kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €2900 en €6200. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Groenlo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Wintelre aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende contract ontbinden en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wintelre fors lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer mensen die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten vergelijk je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vind je nu welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wintelre vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.