Loading...

Groene stroom Noordlaren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Noordlaren vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Noordlaren en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Noordlaren

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordlaren vergelijken (november 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Noordlaren vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Powerpeers tarieven november 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, bio, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Den Ham vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Noordlaren

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Haren.

groene-stroom-noordlaren

Een energieneutrale woning in Noordlaren rond november 2022

Op deze pagina lees je handige toelichting op groene stroom Noordlaren. Interessant, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noordlaren zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Noordlaren kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €3200 – €6500. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wintelre afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Noordlaren operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Noordlaren aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die daarom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele contracten vergelijk je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je eenvoudig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Noordlaren vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.