Loading...

Groene stroom Den Ham Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Den Ham vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Den Ham of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Den Ham

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Ham vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Den Ham vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Schouwerzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Den Ham

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Twenterand.

groene-stroom-den-ham

Een energieneutrale woning in Den Ham rond december 2022

Met deze website detecteer je praktische info over groene stroom Den Ham. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Ham wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Intussen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Den Ham is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. Het tarief ligt tussen de €3300 – €7100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Meerkerk afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Den Ham operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande verbintenis opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Den Ham aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vergelijk je bijgaand de meest populaire contracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je ogenblikkelijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Den Ham vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.