Loading...

Groene stroom Schouwerzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Schouwerzijl vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Schouwerzijl en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Schouwerzijl

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schouwerzijl vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Snel groene stroom in Schouwerzijl vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, bodem, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Haulerwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Schouwerzijl

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-schouwerzijl

Een energieneutrale woning in Schouwerzijl rond juli 2024

Door middel van onze website detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Schouwerzijl. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schouwerzijl wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Intergas, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Schouwerzijl kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €4000 en €7000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Boazum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist organisaties zoals Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Schouwerzijl voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende pakket beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Schouwerzijl een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hierna enkele stroomcontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je spoedig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Schouwerzijl vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.