Loading...

Groene stroom Boazum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Boazum vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Boazum of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Boazum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Boazum vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Boazum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bio, aarde, wind, water, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Piershil vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Boazum

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-boazum

Een energieneutrale woning in Boazum rond juni 2024

Met deze website vind je alle info over groene stroom Boazum. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Boazum wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Boazum kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €2500 – €7800. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Kuitaart afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Boazum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Boazum fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check zie je simpelweg welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Boazum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.