Loading...

Groene stroom Piershil Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Piershil vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Piershil en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Piershil

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Piershil vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Piershil vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Energieflex voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, aarde, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Farmsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Piershil

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Korendijk.

groene-stroom-piershil

Een energieneutrale woning in Piershil rond juni 2024

Door middel van deze website bekijk je uitgebreide info over groene stroom Piershil. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Piershil wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken” en rolluiken gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Daartegenover, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” cv-ketel (van Intergas, AWB, Atag, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Piershil kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De prijs varieert tussen €4200 tot +/- €6700. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Almere afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek jij snel welke groene stroom aanbieders in Piershil voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je actuele levering annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Piershil aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten tref je onderstaand de meest populaire abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je eenvoudig welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Piershil vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.