Loading...

Groene stroom Haulerwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Haulerwijk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Haulerwijk en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Haulerwijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Haulerwijk vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna check je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Haulerwijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Wapserveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Haulerwijk

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-haulerwijk

Een energieneutrale woning in Haulerwijk rond september 2022

Middels deze pagina bekijk je alle informatie over groene stroom Haulerwijk. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haulerwijk wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en stel je vriezer niet te koud af. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij een maatschappij. Aan de andere kant, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie huis en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Haulerwijk is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energierekening. De investering schommelt tussen €2900 t/m €7800. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Piershil afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Haulerwijk voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het actuele abonnement annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Haulerwijk fors lager dan de introductieprijs. We horen van veel consumenten die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je onmiddellijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Haulerwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.