Loading...

Groene stroom Petten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Petten vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Petten en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Petten

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Petten vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Petten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: E.ON voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, wind, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Eygelshoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Petten

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-petten

Een energieneutrale woning in Petten rond mei 2024

Door middel van onze website vergelijk je uitgebreide info over groene stroom Petten. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Petten is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere wassen op 30 graden” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Intergas, AWB, Remeha, Atag of Vaillant) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Petten is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €3200 t/m €6500. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Allingawier afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Petten actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je actuele pakket beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Petten flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je nu welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Petten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.