Loading...

Groene stroom Eygelshoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de groene stroom vergelijker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Eygelshoven vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Eygelshoven en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eygelshoven

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Eygelshoven vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de beste groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Eygelshoven vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bodem, zon, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Tiel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Eygelshoven

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kerkrade.

groene-stroom-eygelshoven

Een energieneutrale woning in Eygelshoven rond april 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je alle toelichting op groene stroom Eygelshoven. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eygelshoven zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. O.a. “een afwasteil gebruiken” en de kachel `s nachts uit zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Eygelshoven is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €2400 en €7300. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Noordlaren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Eygelshoven voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jullie huidige pakket opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Eygelshoven een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer families die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten bekijk je onderstaand veel gekozen abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Eygelshoven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.