Loading...

Groene stroom Tiel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de duurzame energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Tiel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tiel en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Tiel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tiel vergelijken (oktober 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Tiel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bio, water, bodem, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Indijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Tiel

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tiel.

groene-stroom-tiel

Een energieneutrale woning in Tiel rond oktober 2022

Met behulp van deze website ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Tiel. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tiel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tiel is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €3400 tot +/- €6900. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Den Ham afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek je direct welke groene stroom aanbieders in Tiel operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jullie huidige abonnement ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Tiel fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vind je onderstaand toonaangevende contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Tiel vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.