Loading...

Groene stroom Vinkenbuurt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, stabiele bronnen als zon, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner dan grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Vinkenbuurt vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Vinkenbuurt en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Vinkenbuurt

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vinkenbuurt vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Vinkenbuurt vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, aardwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Kruisland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Vinkenbuurt

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-vinkenbuurt

Een energieneutrale woning in Vinkenbuurt rond december 2022

Met deze webpagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Vinkenbuurt. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vinkenbuurt is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vinkenbuurt kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2400 tot +/- €6400. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eexterveenschekanaal afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Greenchoice, Engie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref je spoedig welke groene stroom aanbieders in Vinkenbuurt operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: jouw lopende pakket stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Vinkenbuurt sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde contracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check check je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Vinkenbuurt vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.