Loading...

Groene stroom Schoonrewoerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Schoonrewoerd vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Schoonrewoerd of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Schoonrewoerd

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoonrewoerd vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Schoonrewoerd vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hattem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Schoonrewoerd

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leerdam.

groene-stroom-schoonrewoerd

Een energieneutrale woning in Schoonrewoerd rond mei 2024

Met behulp van deze webpagina bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Schoonrewoerd. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schoonrewoerd wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jouw leverancier. Daarentegen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Remeha, Intergas, AWB of Nefit) verbannen. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schoonrewoerd kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €2400 – €6600. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Bloemendaal afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in Schoonrewoerd beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende pakket stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Schoonrewoerd sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten bekijk je bijgaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je zonder problemen welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Schoonrewoerd vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.