Loading...

Groene stroom Hattem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2022. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Hattem vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hattem of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hattem

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hattem vergelijken (juli 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vind je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Hattem vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Wanssum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hattem

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hattem.

groene-stroom-hattem

Een energieneutrale woning in Hattem rond juli 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Hattem. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hattem zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en zorg dat je koelkast goed sluit. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hattem kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De prijs varieert tussen €4000 – €6200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Petten afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hattem actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je bestaande abonnement opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Hattem fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten ontdek je hieronder veel gekozen stroompakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hattem vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.