Loading...

Groene stroom Brouwershaven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Vele malen beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Brouwershaven vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Brouwershaven of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Brouwershaven

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Brouwershaven vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Brouwershaven vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract afsluiten bij Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Rhoon vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Brouwershaven

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-brouwershaven

Een energieneutrale woning in Brouwershaven rond oktober 2022

Met behulp van onze website detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Brouwershaven. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Brouwershaven wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Brouwershaven kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering ligt tussen de €4100 t/m €7800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Lettele afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Brouwershaven operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je lopende verbintenis opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Brouwershaven een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel klanten die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vergelijk je hieronder veel gekozen stroompakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Brouwershaven vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.