Loading...

Groene stroom Rhoon Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze energie dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Rhoon vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rhoon en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Rhoon

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Rhoon vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Rhoon vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen naar Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Gemert vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Rhoon

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Albrandswaard.

groene-stroom-rhoon

Een energieneutrale woning in Rhoon rond juli 2024

Op basis van deze website vergelijk je bruikbare info over groene stroom Rhoon. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rhoon wordt steeds populairder. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en minder vaak een warm bad nemen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rhoon kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €4300 en €6600. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Baambrugge afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode tref je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Rhoon voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je huidige verbintenis ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Rhoon aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker detecteer je meteen welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Rhoon vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.